Skip to content

TIIMI

Nina Kivistö, eläinlääkäri

Olen Nina Kivistö, Wanajavetin perustaja. Monet teistä ovat ehkä tavanneet minut Hämeenlinnan kunnaneläinlääkäreiden vastaanotolla Jukolassa, jossa työskentelin sijaisena usean vuoden ajan.

Eläinlääkäriksi olen halunnut aina, jo silloin kun pikkutyttönä katsoin James Herriotin kaikenkarvaisia ystäviäni mummolani nojatuolissa. 

Olin aivan varma että minusta tulee suureläimiin perehtynyt maalaiseläinlääkäri, kuten esikuvani James Herriot Englannin nummilla. Aluksi työskentelinkin eri puolilla Suomea kunnaneläinlääkärin sijaisuuksia tehden ja vaihtelevassa praktiikassa toimien. Valmistuin Helsingin yliopistosta myös agronomiksi, pääaineenani kotieläinten ravitsemustiede. Graduni tein sikojen ruokintaan liittyvästä aiheesta. 

Kohtalo kuitenkin muovasi suunnitelmia ja palasin synnyinkaupunkiini Hämeenlinnaan pian valmistumisen jälkeen. Ehdin vielä piipahtaa maakunnassa töissä ennen sijaisuuden pitenemistä. Unelmasta lehmälääkärinä luovuin pikkuhiljaa, samalla kun tilat Hämeenlinnan alueella vähenivät ja kokemukseni koirista, kissoista ja muista pieneläimistä kasvoi kiihtyvää vauhtia. Pitkien asiakkuussuhteiden solmimisen jälkeen oli haikeaa, kun kunnaneläinlääkärin sijaisuus kaupungilla tuli päätökseensä.

Aloitin samaan aikaan työt pieneläinklinikalla sekä Tervakoskella sekä Hämeenlinnassa Eläinlääkäriin.com:issa. Mielessäni alkoi kuitenkin kytemään ajatus omasta klinikasta, paikasta, josta voisin muovata juuri itseni ja potilaideni näköisen; jossa voisin antaa juuri sellaista palvelua kuin haluan ja jota voisin kehittää omien ja lemmikkien omistajien toiveiden mukaan.

Työssäni pidän vaihtelevuudesta. Erityisiä mielenkiinnon kohteita ovat sisätaudit, ruokinta ja kliininen ravitsemus sekä ihosairaudet. Hoidan mielelläni niin koiria ja kissoja kuin myös harvemmin klinikalla vierailevia kaneja, marsuja ja muita eksoottisia eläimiä. Kouluttaudun aktiivisesti koska haluan kehittyä paremmaksi ammatissani, eikä kehitys lopu koskaan.

Vapaa-ajalla harrastan aktiivisesti nuoremman belgianpaimenkoirani kanssa eri lajeja kuten vesipelastusta, noseworkiä sekä palveluskoiralajeja. Vanhempi, 10-vuotias belgini on jo eläköitynyt rakkaasta paimennusharrastuksestamme. Kotona asustelee kaksi, myös jo seniori-ikäistä kotikissaa.

Taru Karonen, eläinlääkäri

Olen Taru Karonen, toinen WanajaVetin tämän hetkisistä eläinlääkäreistä. Meidän yhteinen tarinamme Ninan kanssa alkoi yhtenä kauniina kesänä Hämeenlinnan kunnaneläinlääkärien vastaanotolla, jossa olimme molemmat samaan aikaan sijaisina. Itse suoritin kandikesääni: kaikki jännittävää, tuoreet muistiinpanot ja oikeudet takataskussa poltellen ja outo, uusi, hyvin vastuullinen eläinlääkärin elämä edessä. Nina oli suuri tuki ja upea mentori minulle tuona kandikesänä. 

Vuodet veivät meidät hetkeksi eri suuntiin, kunnes yhtenä päivänä Nina pyysi minua mukaan WanajaVetiin. Siltä seisomalta tiesin, että tässä se on! Tuleva työpaikkani. Pienimuotoinen vastaanotto, jota olen saanut kehittää yhdessä Ninan kanssa; arvostamani kollegan ja ystävän, jonka kanssa jaamme yhteiset arvot ja vision: eläimen ja omistajan ehdoilla, kuunnellen, välittäen, kiireettä. Koen, että pääsen olemaan sellainen eläinlääkäri kuin haluan ja saan kehittää itseäni niillä osa-alueilla, jotka minua kiinnostavat. 

Eläinlääkärinä halusin aikaisemmin olla hevoseläinlääkäri. Olen sijaistanut hevospraktikkoa, tehnyt kunnaneläinlääkärin sijaisuuksia ja päivystyksiä eri puolilla Etelä-Suomea, sekä työskennellyt sekä pienillä että vähän suuremmillakin klinikoilla. Teen myös etäeläinlääkärin töitä, mikä on avartanut maailmaani sekä opettanut paljon. Pikkuhiljaa elämä hellästi töni minut pieneläinten pariin, onhan minulla jo koko elämäni mittainen kokemus eri koiraroduista ja niiden kanssa harrastamisesta. Tällä hetkellä koen, että minulla on pieneläinten saralla eniten annettavaa sekä valtava tiedonjano ja motivaatio oppia uutta ja kehittyä. 

Mielenkiinnon kohteisiini kuuluvat akuuttipraktiikka ja sisätaudit, mutta koen myös jonkinlaista lukkarinrakkautta ortopediaa ja diagnostista kuvantamista  kohtaan. Kuten Ninallakin, ravitsemuspuolen asiat koen hyvin tärkeiksi ja haluan niissä syventää osaamistani. Kouluttaudun ahkerasti vuosittain laaja-alaisesti kaikilla pieneläinlääketieteen osa-alueilla, joten kaikenlaiset potilaat otan mielelläni vastaan. 

Entisessä elämässäni olen Maatalous- ja metsätieteiden maisteri, mikrobiologian pääaineen lisäksi luin sivuaineenani kotieläintiedettä, josta kimmoke tälle alalle syttyi.

Kotona minulla on toistaiseksi vielä kaksi saksanpaimenkoiraa, toinen jo yli 13-vuotias ja toinen 6-vuotias. Pienen lapsen kanssa koiraharrastukset ovat valitettavasti toistaiseksi jääneet vähemmälle, mutta kun aika sallii, palaamme jälleen jälkipelloille ja vesipelastuksen pariin. Hevoskärpästä käyn ruokkimassa talleilla mm. sisareni islanninhevosta rapsutellen.